At købe fast ejendom og forhandle

Det er sjældent man køber fast ejendom. Nogle mennesker går igennem et helt liv uden nogensinde at have ejet fast ejendom. Andre køber måske bolig én gang og bliver der i hele deres liv. I storbyerne er det mere normalt at man hyppigere skifter boliger – blandt andet i takt med at familien vokser eller at et job flytter.

Vælg en rådgiver der hjælper dig

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at man benytter sig af rådgivning når man køber fast ejendom. Uanset om du vælger den dyreste advokat i byen eller ej, vil beløbet for repræsentation i dit køb af bolig aldrig overstige mere end en promille af købesummen. Vores klar råd her hos Azurmedia er = altid være repræsenteret af en rådgiver eller advokat der har gennemgående erfaring med køb og salg af fast ejendom. Det er simpelthen for dumt at lade vær.

Når boligen skal sælges

Når boligen skal sælges er tryghedsfaktoren enormt dominerende. Faktisk mere dominerende end den er ved køb af bolig. Mange boligsælgere har derfor nogle helt vilde forestillinger om hvad der skal og/eller overhovedet kan gøres i salget af huset eller lejligheden. Det fører ofte til et helt misforstået syn på boligmarkedet. Det er vigtigt at have sig for øje, at en ejendomsmægler ikke kan styre markedet og derfor heller ikke efterspørgslen på en given bolig. Det er alene markedet der dominerer, omend ejendomsmægleren naturligvis skal sørge for en appetitvækkende præsentation af boligen og alt hvad der hører med til en ejendomsmæglers opgaver som nævnt i ejendomsmæglerloven.

Som boligsælger begår mange den fejl, at de tror at den største mæglerkæde kan give dem den største tryghed. Det er sjældent tilfældet. Vores råd er klart: find den ejendomsmægler du har den bedste kemi med, og som fortæller tingene som den er. på Frederiksberg kan vi anbefale Frederiksberg Ejendomsmægleren Bach & Busholdt eller Ejendomsmægler i Skælskør. Går du fra mødet med en følelese af at træerne vokser ind i himmelen, så har du ikke været til møde med en mægler, men en sælger og så skal du være varsom. Mange mæglere har det som bevidst strategi at sætte vurderingen for højt for at få dig ind som kunde så de kan sælge boligen for dig. Undervejs i processen vil de herefter sætte prisen ned, men her er du allerede bundet af deres formidlingsaftale.

Såfremt handlen sker i forbindelse med skilsmisse eller separation vil der ikke være tale om en handel på sædvanlige markedsvilkår, men derimod en slags familieoverdragelse. Rent teknisk indbefatter det at der skal tinglyses et nyt skøde som i denne forbindelse omtales som en bodelingsoverenskomst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *